040-2216666 info@kronen-vink-dental.nl
Specialist in tandheelkunde 754 patiënten beoordeelden ons met 10

Grote meerderheid Nederlanders weet te weinig van suiker

Zo’n 70% van de Nederlanders is niet op de hoogte van het feit dat melk en vleeswaren suiker bevatten, wat een aanslag betekent op ons gebit. De helft van ons weet bovendien niet dat er ook in hartige snacks suiker zit, waardoor we met al die producten moeten oppassen. Verder zijn we niet goed op de hoogte van het feit dat het de suikers in deze producten zijn die bijdragen aan de gaatjes die in ons gebit kunnen ontstaan.
Dit blijkt uit onderzoek van Kien, een marktonderzoekbureau dat ruim 1.100 Nederlanders ondervroeg in opdracht van een tandpastamerk. Het onderzoek richtte zich op de kennis van Nederlanders, op het gebied van suikers en mondverzorging.

Onvoldoende verzorging van het gebit

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat de gemiddelde Nederlander het niet zo nauw neemt met de verzorging van het gebit. We zijn ons niet goed bewust van de hoeveelheid suiker die we innemen en de invloed hiervan op het ontstaan van cariës. Cariës is een infectieziekte, waar 80% van de bevolking vroeg of laat mee te maken krijgt. Het is de meest voorkomende infectieziekte ter wereld, waar we eigenlijk weinig over horen en daarom ook weinig van weten. Door op te passen met suikers en ons gebit goed te verzorgen is het mogelijk om ons hiertegen te wapenen.
De verzorging van onze tanden is behoorlijk beperkt, slechts 2 op de 3 Nederlanders poetst minimaal 2x per dag de tanden. Gemiddeld genomen poetsen we minder dan de aanbevolen 2 minuten en nemen we teveel zoetigheden en snacks, die onze tanden aan kunnen tasten.
Nederlanders hebben veel last van cariës
De gemiddelde Nederlander eet zo’n 24 kilo suiker per jaar, wat enorme risico’s op cariës met zich meebrengt. We worden daar de gehele dag door aan blootgesteld, waardoor het van groot belang is om ons gebit op een uitstekende manier te verzorgen. Op het moment dat bacteriën tandplaque kunnen vormen kunnen we last krijgen van cariës. De bacteriën voeden zich met de suikers uit eten en drinken, waardoor suikerzuren ontstaan die het glazuur kunnen aantasten. Op die manier ontstaan gaatjes, waardoor het van belang is om onze tanden goed te poetsen en zo min mogelijk gebruik te maken van de suikers binnen ons dagelijks eetpatroon.

Wij gebruiken cookies om u de beste beleving te geven. Door op "Accepteer Cookies" te klikken, geeft u ons toestemming deze cookies te gebruiken. Lees meer op de privacypagina. Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten